Problemer med kærlighed kan skyldes følelsesmæssigt svigt i barndommen

childrens-eyes-1914519_1920

Vejen til kærlighed kan være at hele følelsesmæssigt misbrug

Hvis du gennem livet har haft svært ved at finde kærlighed i forhold, ikke har følt dig elsket eller har oplevet forhold, hvor mænd har misbrugt dig og din tillid, kan det være du har oplevet følelsesmæssigt svigt eller misbrug i barndommen.

Hvis du genkender flere af nedenstående eksempler, har du oplevet en vis grad af svigt i din opvækst. 

Du kan godt have oplevet følelsesmæssigt svigt eller misbrug uden at have nedenstående følelser, der er mange måder et svigt kan vise sig på. Mange af de kvinder, jeg arbejder med, har følt at de har haft en god og kærlig barndom, men finder i løbet af samtalesessioner eller online kursusforløb ud af, at det ikke er tilfældet.

Hvis du genkender nogle af nedenstående følelser kan det skyldes følelsesmæssigt svigt/misbrug i opvæksten: 

Følelsen af aldrig at være god nok:
Hvis du som voksen aldrig føler dig god nok, uanset hvor meget umage du gør dig, hvor sød du er, hvor hjælpsom du er, hvor meget du sætter dig selv til side i forhold til andre. Du løber stærkere og stærkere, men får aldrig anerkendelse eller bliver set og forstået. Måske er du endt i det ene dårlige forhold efter det andet, hvor du oplever at blive udnyttet eller bedraget, og ikke møder forståelse fra dine venner og familie. Hvis det er tilfældet har du helt sikkert ikke haft en barndom med nok kærlighed, og højst sandsynligt oplevet meget svigt i barndommen. Du er måske blevet gjort forkert uanset, hvad du gjorde, og derfor anstrenger du dig for at prøve at blive rigtig. Det sker bare ikke, før du får arbejdet med dig selv.

Skyldfølelse:
Hvis du lider af skyldfølelse over det, du har gjort eller uden du har gjort noget, der kunne skade andre, og føler du bærer hele verdens skyld på dine skuldre. Eller hvis du altid har følt dig som det sorte får, som andre ser skævt til og som er udenfor sammenholdet.

Ekstra sensitiv/følsom:
Hvis du har udviklet en høj grad af sensitivitet, og kan være mere følsom overfor støj og mange mennesker, og derfor har brug for at være alene indimellem, men alligevel altid er der, når andre har brug for dig. Du har en indbygget radar der ved hvordan andre har det, og hvad de har brug for, og du giver det gladeligt til dem. Der er formentlig ikke nogen, der er der, når du har brug for støtte, for du har tiltrukket mennesker, der har brug for dig, og suger af din energi, fordi du ikke har lært at sætte naturlige og sunde grænser.

Har svært ved at mærke dig selv, dine behov og sætte grænser:
I opvæksten blev dine behov og følelser tilsidesat, så du til sidst ikke kunne mærke dig selv og dine behov. Du har lært at andres behov og følelser var vigtigst, og dine blev der aldrig tid til at tage hensyn til. Derfor tiltrækker du mennesker, der har brug for dig, og som ikke tager hensyn til dine følelser og behov. Og du tiltrækker mænd, der ikke er gode for dig. Når du ikke kan mærke dig selv, kan du ikke sætte grænser - for hvor er de?

Føler ingen forstår dig:
Dit netværk vil måske gerne prøve at forstå dig, men de kan ikke, for de har ikke haft en opvækst som dig. Det har måske fået dig til at føle dig anderledes og ensom.

 

Det er muligt at få et godt selvværd og tiltrække det, du ønsker

Du kan lære at mærke dig selv og dine behov, og at tiltrække mennesker, der også kan være der for dig, og se dig for den kærlige og hjælpsomme person du er.

For at opnå det, må du heale dine gamle traumer og få hjælp til at ændre de ubevidste vaner din opvækst gav dig.

Hvis du er opvokset med følelsesmæssigt misbrug, har formentlig ingen eller dårlig identitetsfølelse, fordi du hele tiden var opmærksom på den misbrugende forælder, og tilpassede dig dennes behov. Derfor lærte du også meget tidligt at slå dine egne følelser ihjel, fordi der var ikke plads til tage hensyn til andre følelser end den forælder der misbrugte dine følelser havde.

Det betyder, at man ikke du mærke dig selv og dine behov, og prøver at tilpasse dig for at føle dig god nok og elsket, men du opnår det ikke, før du får bearbejdet barndommens traumer.

Jeg er selv vokset op med følelsesmæssigt misbrug, som gjorde det svært for mig at føle mig god nok, værd at elske og gav mig et dårligt selvværd. Det har jeg arbejde mig igennem, og står i dag frem med en autencitet, jeg ikke troede, det var muligt for mig at opnå. Og bedst af alt ved jeg, at jeg er god nok som jeg er og værd at elske. Det kan du også opnå.

Skal jeg hjælpe dig videre?

Jeg arbejder med effektive metoder, som giver dig et godt selvværd og lærer dig at sætte grænser på en måde, der bliver respekteret. 

Du er velkommen til at booke tid til 1/2 times gratis samtale, hvor vi kan afklare, om du er blevet følelsesmæssigt misbrugt i opvæksten, og om jeg er den rette til at hjælpe dig videre.

Det gør du her at skrive til mig kontakte mig her.

Kærlig hilsen

Janett

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!